Συχνές ερωτήσεις

Γιατί να βάλω Σύστημα Συναγερμού;

Ένα σύστημα συναγερμού στις μέρες μας είναι ο πιο απλός τρόπος πρόληψης και αποτροπής διαρρήξεων και κλοπών. Ο επίδοξος διαρρήκτης θα ελέγξει το επίπεδο ασφαλείας πρώτα προτού εισβάλει στον χώρο.

Η εξωτερική σήμανση που παρέχεται από την εταιρία μας υποδεικνύει την ύπαρξη ενός συστήματος ασφαλείας και με αυτό τον τρόπο λειτουργεί αποτρεπτικά, καθώς ο επίδοξος διαρρήκτης τρέπεται σε φυγή.

Μην περιμένετε λοιπόν την κλοπή για να βάλετε ένα σύστημα συναγερμού!

Από τι αποτελείται ένα σύστημα συναγερμού;

Τα βασικά στοιχεία ενός συστήματος συναγερμού είναι:

 • ο πίνακας
 • το πληκτρολόγιο
 • το radar
 • η εξωτερική και εσωτερική σειρήνα
 • τα φωτοκύτταρα
 • οι παγίδες
 • ο αναγνώστης καρτών
 • η πυρανίχνευση
 • η ασύρματη σύνδεση
 • κέντρο ελέγχου

Πως επιλέγω σωστά ένα σύστημα συναγερμού;

Το να απευθυνθείτε σε μια καταξιωμένη εταιρία στο χώρο της ασφάλειας είναι ο πιο σίγουρος τρόπος, ώστε ένας έμπειρος σύμβουλος να επισκεφτεί εντελώς δωρεάν το χώρο σας για να μελετήσει τις ανάγκες του. Στη συνέχεια καταρτίζεται μια οικονομική και τεχνική προσφορά προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας.

Σας περιμένουμε για να βρούμε το σωστό σύστημα για εσάς!

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Τι είναι η περιμετρική φύλαξη;

Η φύλαξη αυτή καταρτίζεται από εξωτερικούς ανιχνευτές που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για εισόδους, μπαλκόνια και κήπους και ανιχνεύει κίνηση πριν εισέλθει στο χώρο σας ο διαρρήκτης.

Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται η ασφάλεια σας ακόμα και όταν βρίσκεστε στο χώρο αφού έχετε τη δυνατότητα να κοιμάστε ήσυχοι όσο αυτός φυλάσσεται περιμετρικά.

Οι εξωτερικοί ανιχνευτές δεν είναι ευαίσθητοι σε ψευδοσυναγερμούς;

Οι εξωτερικοί ανιχνευτές όπως και όλες οι συσκευές απαιτούν υψηλές προδιαγραφές τις οποίες μπορούν να προσφέρουν μόνο τα επώνυμα προϊόντα.

Όταν επιλέγονται ανώνυμα υλικά χαμηλού κόστους είναι αναξιόπιστα με αποτέλεσμα να προκαλούν ψευδοσυναγερμούς οι οποίοι οδηγούν τελικά στη απόφαση για μόνιμο αφοπλισμό.

Αν έχω κατοικίδια στο χώρο μου, μπορώ να βάλω Σύστημα Συναγερμού;

Οι νέοι αισθητήρες προηγμένης τεχνολογίας εσωτερικού καθώς και εξωτερικού χώρου μπορούν να προσαρμοστούν ώστε να αγνοήσουν την ύπαρξη κατοικίδιου έως 25 κιλά οπότε μπορείτε να εγκαταστήσετε άφοβα Σύστημα Συναγερμού.

Μπορώ να τοποθετήσω μόνος μου ένα Σύστημα Συναγερμού;

Το πιθανότερο είναι πως όχι και αυτό διότι απαιτείται γνώση και εμπειρία για την ακριβή τοποθέτηση και τον σωστό προγραμματισμό του συστήματος ώστε να μπορέσει να  λειτουργήσει άριστα και να μην προκαλέσει ψευδοσυναγερμούς.

Μπορώ να ελέγχω τον συναγερμό μου από το κινητό μου;

Φυσικά! Η χρήση ειδικής κάρτας επικοινωνίας καθιστά εφικτή την αμφίδρομη επικοινωνία με τον συναγερμό σας, αφού λαμβάνετε ενημερώση σε περίπτωση συναγερμού και έχετε επίσης τη δυνατότητα όπλισης / αφόπλισης του συστήματος, καθώς και την δυνατότητα παράκαμψης, μέσω μιας ειδικής εφαρμογής.

Τι είναι το κέντρο λήψης σημάτων; Γιατί να μην έχω μόνο το συναγερμό;

Το Σύστημα Συναγερμού χωρίς σύνδεση με ένα Κέντρο Λήψης Σημάτων είναι ημίμετρο. Η σύνδεση του συστήματος συναγερμού με το Κέντρο Λήψης Σημάτων δίνει την δυνατότητα στον ιδιοκτήτη για 24ωρη ενημέρωση σχετικά με ζητήματα όπως:

 • Σήμα διάρρηξης και συγκεκριμένα από ποιό σημείο (ζώνη) του προστατευόμενου χώρου προήλθε
 • Σήμα λήξης του συναγερμού
 • Σήμα Όπλισης / Αφόπλισης του συστήματος συναγερμού
 • Σήμα αφόπλισης του συναγερμού που έγινε υπό απειλή
 • Σήμα προσωπικής απειλής

Έχουμε επενδύσει σε εξοπλισμό του κέντρου ελέγχου και κατάρτιση των υπαλλήλων που εργάζονται σε αυτό για ένα και μοναδικό σκοπό: να μπορούμε να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς όταν λέμε πως όποιος εμπιστευτεί την ασφάλεια του στην POWER Security χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του κέντρου μας μπορεί να αισθάνεται απόλυτα ασφαλής για την ποιότητα των υπηρεσιών μας.

Τι είναι η συσκευή GPRS και γιατί μου είναι απαραίτητη;

Τα νέα ευρυζωνικά ρούτερ σταδιακά καταργούν τις σταθερές τηλεφωνικές γραμμές και με αποτέλεσμα οι τηλεφωνικές κλήσεις να πραγματοποιούνται μέσω ρούτερ.

Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση διακοπής ρεύματος δεν υπάρχει ούτε ίντερνετ, ούτε δυνατότητα τηλεφωνικής κλήσης. Έτσι ο συναγερμός σας μπορεί να χτυπήσει και να μην μπορέσετε να ειδοποιηθείτε.

Με την εγκατάσταση συσκευής GPRS ο συναγερμός σας επικοινωνεί αδιάλειπτα με το Κέντρο Λήψης Σημάτων χρησιμοποιώντας δορυφορική σύνδεση ώστε να μην χάνετε ούτε ένα σήμα!

Έχω βάλει συναγερμό και θέλω να στείλω την καθαρίστρια στο σπίτι χωρίς να της δώσω τον κωδικό. Γίνεται;

Ασφαλώς! Δώστε μας απλά την εντολή και το Κέντρο Ελέγχου έχει την δυνατότητα να θέσει απομακρυσμένα εκτός λειτουργίας τον συναγερμό για την ώρα που θέλετε με απόλυτη ασφάλεια. Αμέσως μετά θα το θέσουμε πάλι σε λειτουργία.

Αν προσπαθήσω να αλλάξω τον κωδικό πρόσβασης και κάνω κάποιο λάθος και το σύστημα δεν υπακούει τι γίνεται;

Το Κέντρο Ελέγχου μας θα σας βοηθήσει άμεσα με τον πιο απλό και ασφαλή τρόπο: με τηλεχειρισμό του συστήματός σας.

Αν αναβαθμίσω την τηλεφωνική μου γραμμή σε ADSL αφού έχω βάλει τον συναγερμό τι γίνεται;

Τα κεντρικά της POWER Security

 •  θα καταργήσουν την παλιά σύνδεση μέσω τηλεφωνικής γραμμής και
 • θα ενεργοποιήσουν τη σύνδεση μέσω ADSL

Αυτό θα επιτρέπει την άμεση επικοινωνία των σημάτων του συναγερμού καθώς και την άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων μέσω τηλεχειρισμού.

Τι συμβαίνει σε περίπτωση που απενεργοποιήσω τον συναγερμό υπό απειλή;

Στην περίπτωση που ο συναγερμός απενεργοποιηθεί λόγω εξαναγκασμού ή απειλής το Κέντρο Ελέγχου ειδοποιείται άμεσα για την αναγκαστική απενεργοποίηση του συναγερμού, εξομοιώνει την απενεργοποίηση με παραβίαση του συστήματος ασφαλείας και ακολουθεί την διαδικασία που προβλέπεται σε περιπτώσεις παραβίασης δηλαδή την άμεση ενημέρωση του προσωπικού ασφαλείας και της αστυνομίας.

Αν χτυπήσει ο συναγερμός μπορώ να γνωρίζω από ποιο ακριβώς σημείο προήλθε η ενεργοποίησή του;

Φυσικά. Το Κέντρο Ελέγχου εξακριβώνει από ποια ζώνη προήλθε ο συναγερμός, δηλαδή από ποια παγίδα ή radar και ποια ακριβώς χρονική στιγμή συνέβη.

Αν κοπεί το ρεύμα ο Συναγερμός μου λειτουργεί;

Ο συναγερμός σας θα λειτουργήσει σε κάθε περίπτωση διακοπής ρεύματος για κάποιες ώρες καθώς για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του έχει ενσωματωμένη μπαταρία.

Τι γίνεται όταν χτυπήσει ο συναγερμός ενώ λείπω σε διακοπές;

Το Κέντρο Ελέγχου της POWER Security μπορεί να σας βοηθήσει άμεσα χωρίς να χρειαστεί να διακόψετε τις διακοπές σας. Μέσω της λειτουργίας  τηλεχειρισμού είμαστε σε θέση να σας δώσουμε λύση οποιαδήποτε μέρα και ώρα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και χωρίς καμία χρέωση.

Ενδιαφέρομαι να βάλω συναγερμό αλλά φοβάμαι για το αισθητικό αποτέλεσμα της παρέμβασης και για ενδεχόμενες ζημιές κατά την εγκατάσταση.

Ειδικά συνεργεία της εταιρίας έχουν εκπαιδευτεί και εξειδικευτεί στη τεχνική της «αόρατης εγκατάστασης συναγερμού»  διαθέτοντας παράλληλα τον απαραίτητο εξοπλισμό. Η τοποθέτηση των καλωδίων γίνεται με ενδοσκοπική μέθοδο προσφέροντας άριστο αισθητικό αποτέλεσμα καθώς τα καλώδια δεν φαίνονται ακόμη και σε έτοιμο σπίτι.

Ο συναγερμός χτυπά σε ακατάλληλη ώρα και το πληκτρολόγιο δεν αποκρίνεται. Μπορείτε να με βοηθήσετε;

Αντίθετα με το τι θα αναγκαστικά θα γινόταν με μια εταιρεία που δεν διαθέτει το Κέντρο Ελέγχου μας -δηλαδή την αποστολή τεχνικού όταν αυτός είναι διαθέσιμος και την πληρωμή του-, το Κέντρο μας μπορεί να αντεπεξέλθει μέσω του συστήματος τηλεχειρισμού -ασφαλώς χωρίς καμία χρέωση-. Εάν παρ’όλα αυτά απαιτείται η παρουσία τεχνικού, η POWER Security διαθέτει ομάδα τεχνικών που είναι στη διάθεσή σας χωρίς καμία χρέωση για τεχνική υποστήριξη.

Τι γίνεται αν κάποιος κόψει τα καλώδια του Συναγερμού;

Σε αυτή την περίπτωση ο συναγερμός χτυπάει άμεσα και αποστέλλεται σήμα στο Κέντρο Λήψης Σημάτων.

Αν φύγω από το σπίτι/κατάστημα και ξεχάσω να θέσω σε λειτουργία τον συναγερμό τι γίνεται;

Μας ειδοποιείτε και αξιοποιώντας την τεχνολογία του τηλεχειρισμού, το θέτουμε εμείς σε λειτουργία για εσάς εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά.